Informationsblad nummer 15, 5/7 2016

Informationsblad nummer 15 för utskrift (pdf)


Porttelefonen som en kontakt och beställa nycklar

Ett tips är att lägga in porttelefonens telefonnummer 08-39 07 71 som en kontakt i din telefon. Döp till exempel kontakten till Porttelefon så behöver du aldrig tveka.

Som vi berättat tidigare byter vi låssmed från Bysmeden till Söderlås och vi är nu mitt inne i bytet. Det kan därför just nu vara svårt att beställa nya nycklar. Vi återkommer så snart vi kan med besked.

Mata inte fåglar och andra smådjur

Du får inte mata fåglar och andra smådjur. Dels lämnar de till exempel spår av träck och de kan i värsta fall sprida smitta. Överbliven mat kan också dra till sig råttor.

Läs mer i ordningsreglerna, speciellt punkt 8

Ordning i sop- och återvinningsrum

Tyvärr måste vi ännu en gång konstatera att osorterade sopor kostar föreningen mycket pengar och kan bli ett sanitärt problem.

Lägg soporna i det kärl eller sopbula där de hör hemma – det finns inga genvägar. Släng inte heller skräp på golvet i soprummen. Det är alltid någon som får plocka upp efter dig. Antingen en granne eller en entreprenör. Om det är en entreprenör så kostar det pengar.

Gården

Tyvärr blev gården lämnad i träda under våren. Nu har vi tillsammans med Almagrundet 2 låtit en trädgårdsmästare göra första hjälpen och lite till. Vi har för avsikt att så snart det är möjligt teckna avtal om skötsel av gård och planteringar.

För dig som boende kommer det att föra med sig några förhållningsregler:

  1. Om du bor med uteplats och har en ”betongodling” utanför uteplatsen ansvarar du för den inre halvan och föreningarna för den yttre halvan. Har du och din granne en ”betongodling” mellan er består den av två inre halvor; din och din grannes.
  2. Om du planterar växter ska du endast göra det i kruka eller på insidan. Planteringar på utsidan kommer att tas bort.
  3. Plantera inte växter som sprider sig över stora ytor, till exempel lupiner.

En trädgårdsgrupp bestående av två personer från respektive förening kommer att bildas. De kommer att kunna svara på alla frågor. Du når dem tills vidare via föreningens e-post.

Router i retur

Du äger din gamla router och digitalboxarna. Vill du slänga dem ska du göra det i kärlet för småelektronik i återvinningsrummet på Sofielundsvägen.

Har du inte fått din nya utrustning kan du hämta den vid dörren mellan garage och Vingavägen 7 den 6 eller 12 juli mellan 19:00 och 19:30. Riktad information delades ut den 30 juni.

Glad sommar!

/Styrelsen Brf Almagrundet 1, 2016-07-05

Föreningsinformation direkt i din e-postlåda
Om du vill kan du prenumerera så att du får en kopia av informationen direkt i din mejlbox.
Följ denna länk: Prenumerera på information från Brf Almagrundet 1 (öppnas i nytt fönster)