Informationsblad nummer 8, 27/8 2015

Informationsblad nummer 8 för utskrift (pdf)


Extrastämmor för stadgeändringar

Glöm inte de extra föreningsstämmorna den 3 september och 1 oktober där vi ska justera föreningens stadgar. Information finns i portarna.

Dokument som visar förslag till förändringar i stadgarna (pdf).

Garantibesiktning

En garantibesiktning kommer preliminärt att hållas i januari. I besiktningen går Peab och föreningen igenom fasigheten och kontrollerar att eventuella fel är omhändertagna.

Det är av största vikt att du anmält till Peab allt som kan vara fel i din lägenhet, och att du har dokumentation över när du felanmälde, vad du felanmälde och eventuella underlag.

Sopor

Vi kommer att ta bort möjligheten att slänga hushållssopor i det stora soprummet på Sofielundsvägen. Rummet blir en renodlad miljöstation för papper och kartong, glas, brännbart och småelektronik.

Ta ditt ansvar för sophanteringen och släng bara sådant som ska slängas i återvinnings­rummen. Hushållsopor slängs i ”sopbulorna” vid ”utgången” från gården. Allt annat som inte ska kastas i miljöstationerna ska forslas till stadens återvinningscentraler.

Inbrottsrisk

Styrelsen kommer att göra en genomgång av vårt skalskydd tillsammans med extern expertis. Men du kan hjälpa genom att se till att ingen smiter ner i garaget när du kör in eller ut, att dörrar går igen och att du frågar om du kan hjälpa till om du träffar okända.

Städning och fastighetsskötsel

Vi kommer att säga upp avtalet med vår fastighetsskötare Peab och städfirma Skarings. Upphandling pågår. När det gäller garage och källargångar kommer vi att städa nu i höst.

Facebook och gårdsfest

Du kanske har noterat att Almagrundet 2 har bjudit in oss i ettan till deras facebookgrup. Där kan du bland annat läsa om den gårdsfest som planeras till den 12 september vid tre. Delta i dialogen med dina grannar!

Officiell information och information från styrelse till boende i Almagrundet 1 kommer även fortsättningsvis alltid att läggas på vår hemsida.

Vattenskadan i förråden Vingavägen 3

Glädjande nog har vi inte fukt i väggarna efter ”översvämningen” och förråden är återställda. Nu väntar vi på skaderapporten som ska skickas till vårt försäkringsbolag.

Anmäl mejladress

Få denna och annan information direkt i din inbox. Läs mer på hemsidan!

/Styrelsen i Brf Almagrundet 1 den 27/8 2015

Föreningsinformation direkt i din e-postlåda
Om du vill kan du prenumerera så att du får en kopia av informationen direkt i din mejlbox.
Följ denna länk: Prenumerera på information från Brf Almagrundet 1 (öppnas i nytt fönster)