Informationsblad nummer 31, 9/6 2020

Informationsblad nummer 31 för utskrift (pdf)

Alla föreningsmeddelanden


Föreningsmeddelande nr 31 + frågor från stämman

Du kan också läsa detta meddelande här: www.brfalmagrundet1.se/boende/information/
Vill du få meddelanden som detta i din mejlbox istället? Läs på länken ovan hur du gör! Styrelsen har haft årets fjärde möte. Här kommer information som är bra för dig som boende att ha koll på!

Matavfall

Som redan aviserats stängdes föreningens nya matavfallsrum på Vingavägen då ventilation gjorde att lukten från rummet spreds i fastigheten. Tyvärr kommer vi inte att kunna öppna upp rummet igen utan vi behöver göra en grundlig undersökning över en lösning som fungerar över tid. Samma utmaning med ventilation kvarstår om vi använder återvinningsrummet.

Balkongsäsong

Vi är inne i den säsong då vi använder våra balkonger som flitigast. Tänk dock på att visa hänsyn till dina grannar! Det är inte tillåtet att grilla på våra balkonger i föreningen.

Några ord om värme i lägenheterna

Vi vet ännu inte hur varm sommaren kommer bli men om det blir som de senaste två åren kan vi nog förvänta oss även varm luft inomhus. Det normala är att temperaturen inomhus inte får överstiga 26 grader, men vid tillfälliga toppar behöver man acceptera 28 grader.

Under stämman i maj fick vi också in följande frågor:

Kan vi sänka avgiften?

Eftersom föreningen även fortsatt har en bra ekonomi uppkom frågan om medlemmarna kan få del av detta genom att sänka avgiften. Styrelsen har som strategi att gör extra amorteringar på föreningens lån när det är möjligt. Dels stärker det föreningens ekonomi, och dels ökar det värdet på lägenheterna. Under 2019 amorterade föreningen 1,5 miljoner kronor utöver amorteringsplanen.

Har vi 5G på taket?

Antennerna på föreningens tak är inte 5G-antenner. Däremot gör operatören Tre 5G-tester med befintliga antenner.

Grinden

Grindprojektet har havererat. Vi har inte lyckats komma överens om hur leveransen ska kunna förverkligas och har därför kommit överens om en förlikning med smeden. Tyvärr betyder det här att grinden blir dyrare än budgeterat. Med tanke på att semestrar nu närmar sig är det inte troligt att en ny grind med lås är på plats inom de kommande veckorna.

Individuell debitering av vatten

Föreningens vattenförbrukning är fortsatt hög, men styrelsen har för närvarande valt att inte gå vidare med individuell debitering efter förbrukning, bland annat på grund av myndigheternas beslut att momsbelägga debiteringar som är individuella.

Trevlig sommar önskar vi i Styrelsen!

Vid frågor, kontakta styrelsen på info@brfalmagrundet1.se.

Rev. 2020-06-11