Informationsblad nummer 16, 26/11 2016

Informationsblad nummer 16 för utskrift (pdf)


Ljus och brandvarnare

Vi går in i advent och tänder många levande ljus. Var försiktig, släck levande ljus när du lämnar rummet, och kolla att brandvarnaren fungerar!

Bråte i källargångar

Det finns mycket skräp utställt i förrådsgångarna. Så här säger Stockholms Brandförsvar:

”Utrymningsvägar (trapphus/källargångar) ska inte användas till förvaringsplats för vare sig barnvagnar, tidningsinsamlingar eller julgranar. Dels kan de, om de börjar brinna, rökfylla trapphuset, dels kan de hindra utrymning och försvåra för brandförsvarets räddningsinsats med personal och utrustning.”

Skräp i källargångarna kommer att transporteras bort till en kostnad för alla boende.

Detta gäller också osorterade sopor som läggs i återvinningsrum. Detta transporteras också bort till en hög avgift för alla boende.

Ombyggnad utan styrelsens tillstånd

Du ska alltid kolla med styrelsen om du vill bygga om i lägenheten. Du måste också vara uppmärksam på lagkrav, till exempel vad gäller ventilation, vatten och el. Styrelsen kommer att ta fram en guide för vad du ska tänka på, men redan nu kan du läsa stadgarnas paragraf 27 och om ombyggnad på hemsidan.

Problem med lås på sopmolokerna och soprum

Det är påfallande ofta problem med låsen till molocker och soprum. Om det är fel på låset, felanmäl till Driftia. Telefon med mera står på hemsidan och i entrétavlorna.

Städning

Det har varit dålig kvalitet på trappstädningen och Evident, vår städfirma, har varit här och inspekterat. De är fullt medvetna om att vi inte är nöjda och förklarar att det är en vikarie som under en period har städat dåligt.

Vår ordinarie städare Cesar har uppdragits att ”städa ikapp”. Tyvärr finns utmaningar i material, till exempel att golven på entréplan E och 1 inte är impregnerade och därför har blivit grådaskiga. Väggarna är också vita och målade med en färg som inte tål att man gnuggar bort smuts från till exempel cyklar och barnvagnar som stöter emot.

Om du är missnöjd med städningen ska du dokumentera med foto och skicka detta till styrelsen via mejl eller lägga i brevlådan på Vingavägen 7. Du kan också prata med Cesar när han städar hos oss på fredagar.

Fukt i garage

Vattensamlingarna längs väggarna i garaget är nu åtgärdat. Det berodde på en felkonstruktion.

Underhållsplan

Styrelsen upphandlar nu en underhållsplan för fastigheten. Vi försöker samordna detta med grannföreningen Almagrundet 2.

Underhållsplanen redovisar alla byggdelar och maskiner i fastigheten. Man tittar på vad det kostar att byta ut eller renovera de olika delarna, och när i tid det kan bli aktuellt med en åtgärd. Kostnaderna tas fram på 10-30 års sikt varvid en årlig kostnad kan räknas fram. På så sätt har styrelsen ett budgetunderlag för underhålls­arbeten och kan avsätta medel i tid.

Takskottning

Vi har tecknat avtal med TSS Tak och lösullsisolering om takskottning. De står för bevakning av fastigheten och skottar vid behov.

Skadat entréparti Vingavägen 9

Det har varit svårt att få till de sista träarbetena i entrén. En offert ska dock vara på väg till försäkringsbolaget, så förhoppningsvis åtgärdas det snart.

Vi behöver din e-postadress!

För att vi ska kunna nå dig med information vill vi att du registrerar en e‑postadress.

Gå till www.brfalmagrundet1.se och klicka För boende > Informa­tion till medlemmarna och sedan på länken Prenumerera på information … Du kommer till en sida där du fyller i e-postadress, namn och lägenhetsnummer.

Vi använder oss av tjänsten Mail Chimp för att den låter dig ha kontrollen. Du kan när som helst med bara ett klick avbryta en prenumeration eller ändra e-postadress. Din adress lämnas inte ut till någon annan.

Din e-postadress är viktig för att du ska vara informerad om din förening. Idag har bara 32 av 82 lägenheter registrerat en e-postadress.

Styrelsen önskar alla boende en glad advent!

/Styrelsen Brf Almagrundet 1, 2016-11-26

Föreningsinformation direkt i din e-postlåda
Om du vill kan du prenumerera så att du får en kopia av informationen direkt i din mejlbox.
Följ denna länk: Prenumerera på information från Brf Almagrundet 1 (öppnas i nytt fönster)