Informationsblad nummer 24, 18/12 2018

Informationsblad nummer 24 för utskrift (pdf)

Alla föreningsmeddelanden


Garantin går ut i vår

Om vi har räknat rätt i styrelsen så går garantin från Peab (byggherren) ut i vår. Vi har inlett en dialog med Peab för att höra hur de vill hantera garantifrågor. Så fort vi vet något mer konkret kommer vi att informera alla medlemmar.

Vattendebitering

Styrelsen har gjort en grundlig undersökning för att ta reda på om vi ska införa debitering av vattenförbrukning på samma sätt som vi redan idag debiteras vår elförbrukning. Anledningen till att debitera efter förbrukning kan vara

  • miljöhänsyn – att minska föreningens höga vattenförbrukning
  • principiell – varje medlem ska stå sin egen kostnad

Styrelsen har beslutat att avvakta med att debitera för vattenförbrukning. En första åtgärd är att informera om föreningens något höga vattenförbrukning och be alla att om möjligt minska sin egen förbrukning. Styrelsen kommer också att skicka ut inloggnings­upp­gifter till en webbsida så att alla medlemmar individuellt kan analysera sin egen förbrukning. Om inte förbrukningen minskar 2019 jämfört med tidigare år ska styrelsen ta upp frågan om debitering igen. Vi återkommer med mer information på det nya året.

Det här med rökning

I Facebookgruppen BRF Almagrundet Blåsut kan man läsa att det slängs fimpar och snus från balkonger ner på uteplatser, och att fimpar slängs på gården.

Det hela är väldigt enkelt: Om du röker eller snusar får du inte kasta fimpar och snus från balkongen.

Om du röker ska du också ta hänsyn till dina grannar. Föreningens ordningsregler säger att det är förbjudet att röka i gemensamma utrymmen och att du inte ska ”röka på ett sådant sätt att obehag uppstår för andra”.

Allt det här borde vara självklarheter.

God Jul och Gott Nytt År

Efter den skällningen får styrelsen passa på att önska alla i Almagrundet 1 en God Jul och ett Gott Nytt År!

Ljus Var försiktig, släck levande ljus när du lämnar rummet, och kolla att brandvarnaren fungerar!

Avlopp Skölj inte ner fett och matrester i avloppet. Det blir till slut stopp. Använd aldrig kaustiksoda. Sodan stelnar och proppar igen stammarna eller fräter på stammen. Använd sugpropp om du får stopp. Det gör susen!

Julgran När julen är över, klipp ner granen, lägg den i en sopsäck och ta den till en av Stockholms återvinningsplatser (se http://brfalmagrundet1.se/dok/atervinning.html).

/Styrelsen Brf Almagrundet 1, 2018-12-18