Informationsblad nummer 14, 21/5 2016

Informationsblad nummer 14 för utskrift (pdf)


Vi går över till nyckelbrickor (taggar)

Med början den 23 maj klockan 18.00 kommer vi att gå runt till alla lägenheter med nyckelbrickor. Varje lägenhet förses med tre brickor som går till entrédörrar, garage och soprummet på Sofielundsvägen (se informationsblad nummer 12, 25/1 2016).

  • Vi kommer att försöka få tag på dig i ett par dagar. Om du vet med dig att du kommer att vara svår att få tag på, mejla info@brfalmagrundet1.se.
  • Om du behöver fler än tre nyckelbrickor och beställer dem senast 31 maj får du dem till ett rabatterat pris på 100 kronor. Därefter kommer nya och ersättnings­brickor att kosta 250 kronor styck.

Beställ extra taggar genom att skicka ett mejl till info@brfalmagrundet1.se. Skriv ”Beställning av nyckelbrickor” i ärenderaden på mejlet. Engångskostnaden för de extra nyckelbrickor du beställer kommer att läggas på den vanliga månadsavin.

Dina lägenhetsnycklar kommer tills vidare att fungera i entréerna. Du kommer också att fortsätta använda dem till din lägenhetsdörr, postlåda, källardörrar, soprummen på Vingavägen samt molokerna för hushållssopor på Hållövägen.

  • Portkoden kommer att tas bort den 7 juni. Därefter gäller nyckelbricka, lägenhetsnyckel eller porttelefon.
  • Porttelefonerna är redan aktiverade. Se boendepärmen avsnitt 23 för en instruktion över hur porttelefoner och taggar fungerar (på webben www.brfalmagrundet1.se/boende/boandeparm/).

Var uppmärksam på meddelanden i trapphuset plan noll och ett.

Vi ökar hastigheten på internet till 100/100

Vi har tecknat avtal med Telia om att öka internethastigheten från 10/100 till 100/100 och samtidigt byta ut router och TV-boxar till en modernare modeller.

  • I vecka 24 (13-17 juni) kommer Telias entreprenör Ericsson att leverera ny router och TV-boxar.
  • Om du är hemma och kan ta emot teknikerna kommer de att installera routern, TV-boxen får du installera själv.
  • Om du inte är hemma kommer styrelsen att ta emot utrustningen i ditt ställe och du får sedan utföra bytet själv enligt instruktioner när det passar dig. Tre dagar innan besöket kommer Ericsson att avisera dig.

Viktigt! Den här uppgraderingen gör att om du själv har ordnat 100/100-hastighet måste du själv säga upp det avtalet med Telia. Om du har något annat än TV Lagom-tjänsten ska du också kontakta Telia för att säkerställa att din tjänst fungerar även efter bytet. Telia kundsupport har telefonnummer 020-240 250.

Avtalet sträcker sig över fyra år.

Var uppmärksam på meddelanden i trapphuset plan noll och ett.

Ventilation

Föreningen, Peab/Bravida och av parterna utsedd besiktningsman har besiktigat föreningens ventilationsanläggning och funnit att anläggningen fungerar utan anmärkning.

Den del av anläggningen som servar Hållövägen 17 och Vingavägen 9 har dock gått sönder. Reparationsarbeten och justeringar pågår.

Måsjakt

Anticimex kommer att plocka bort måsbon från vårt och de andra föreningarnas tak. Det är ett initiativ som kommer från samfälligheten Blåsut som vi är en del av. Tyvärr är inte SL och skolan med i initiativet, men förhoppningsvis ska det ändå leda till färre måsar.

Resultat av lägenhetstillsynen

Lägenhetstillsynen som utfördes i april avlöpte väl. Det var inga större fel i någon lägenhet. Vad vi däremot noterade var ett par ombyggnader som kan komma att ställa till problem på sikt. Vi hade också några fall där man satt persienner mellan glasen vilket kan skada fönstren – våra fönster ska ha utanpåhängande persienner.

Se också www.brfalmagrundet1.se/boende/praktiskt/ombyggnad/.

Peab kommer att åtgärda de saker ni kom överens om. Redan i vecka 21 kommer de att börja. Har du frågor kring lägenhetstillsynen ska du rikta dem till Peab.

Vårstädning

Det blir ingen organiserad vårstädning i år. Garaget kommer att sopas den 27 maj och fönstren på balkongerna mot Sofielundsvägen kommer att tvättas under försommaren. Se vidare anslag i trapphuset plan noll och ett.

/Styrelsen Brf Almagrundet 1, 2016-05-21

Föreningsinformation direkt i din e-postlåda
Om du vill kan du prenumerera så att du får en kopia av informationen direkt i din mejlbox.
Följ denna länk: Prenumerera på information från Brf Almagrundet 1 (öppnas i nytt fönster)